2009-08-20

Nyckeln tillbaka

Då var det dax att komma hem och se vad man hade gjort av vår hem. Detta var vad vi fick se och är du intreserad kan du även titta in på TV3 play, klicka dig fram till -- Sveriges Fulaste Hem -- Säsong 1 -- Sveriges fulaste hem 090922 (Avsnitt 2 av 10)
Inköpslistan finner ni på http://www.esus.se/strix/pdf/shoppinglista_pgm_102.pdf
På Tv3play.se finns videon se http://www.tv3play.se/play/24189/sverigesfulastehem_sasong1_avsnitt2


Hur blev det nu? Lite axplock på hur det blev när dessa herrar fick husera runt i vårt fulfurukök.


Till höger ser ni Simon & Thomas skiss som byggarna skall följa. Det är inte lätt då det inte finns något annat en en massa bilder och lite kladd. Inga riktiga ritningar som normala byggare är vana att följa. Här är det upp till dem att ta egna beslut och lita på sin erfarenhet för man har inte lång tid på sig att göra allt klart. Dessutom så har de S&T som lägger sig i, målaren, elektrikern, VVSaren, Johnny och kameratimet som skall samsas på denna lilla yta.Till vänstrer ser du en skiss från Balingslöv hur det skall se ut. Dessutom har man placerat vitvarorna från Samsung för att få en helhet.
Hur ser det då ut i verkligheten?
Ja detta var vad som mötte oss när vi steg in i nya köket. Ett fullt dukat bord mitt golvet med finporslin och blommor på nya bordet. Inte ett spår av fulfuru till och med de fula elementen hade man målat i samma färg som väggarna så man inte skulle se dem. En annan lustig sak är att fönsterbrädorna har tagit bort, kan de bero på Simons erfarenhet av våra döda, torra blommor så det är ingen ide att ha dessa avställnings ytor att ha döda blommor på? I vart fall så sticker de inte ut och tar plats så det är perfekt och man kan nu gå runt bordet utan problem.Till vänster är vyn mot hallen där man kommer in. Lägg märke till kakelytorna som är enorma och avsaknaden av överskåp. I ställer är det rostfria hyllor så alla kan se och hitta vad allt står. Detta innebar att vi fick slänga en massa udda, fula och överflödiga porslin som hade sparats bara för att det inte behövde synnas bakom en stängd dörr. Allt annat som vi aldrig använder hamnade nu i kartonger för att skänkas eller slängas.
Belysningen består av en massa taklampor och inte någon enstaka som lyser upp hela rummet, detta ger en myskänsla i hela rummet. Kyl och frysen har en central plats nära till bordet och det är perfekt då den innehåller både renat kylt vatten och ismaskin. Kylen har dessutom en bar med avställningsyta i den separata dörren, mycket praktiskt.
Tråkigt nog så ser man hallen som är sig lik med samma färg och fulfuru som fanns i köket tidigare. Det första projektet blir att utplåna även detta utifrån S&T förslag.
Arbetsytan är enorm med en mycket praktisk diskho som även rymmer våra stora kärl. Även här saknas överskåp så det blir till att alltid ha det nödvändigaste framme. Men lådorna under bänken är enorma och rymmer det mesta som behövs i ett kök så vi saknar inget. Lägg märke till köksfläkten, dem påminner om den som man har i storkök och är aldrig ivägen vid storkok.

S&T projekt var att designa en spegel på väggen mot hallen. Resultatet blev mycket bra och den gör att rummet ser mycket större ut trots att väggen är lite mörk "petroliumblå". Den fulfuru vitrinskåpet är borta och ersatt med denna återvunna teak bänk i lika stil som bord och stolar. Allt mycket smakfullt och passande i vår nya "bistro kök".
Lägg märke till golvet som är vit/svart rutigt, detta kommer senare att fortsätta ut i hallen när jag blir klar.
Tack Simon & Thomas för att ni gjorde vårt hem till en trivsam plats att bo och umgås i. Nu är det upp till oss att fortsätta i övriga hemmet så även dessa blir trivsamma.Inga kommentarer: