2009-10-18

Älgjakts veckan

Då var det åter älgjakt i skogen, som vanligt skulle jag sitta i min låda vid viltåkern. På måndagen sitta jag ett tag på morgonen men jag såg bara en räv som gick i åkerkanten. Vädret var bedrövligt så det blev ingen jakt på em. I stället släppte jag in baggen till tackorna. Han var inte sen att göra vad han skull, första tackan tog han direkt.
Övriga dagarna under veckan var bedrövliga så det blev ingen jakt utan bara en massa jobb. Fårhuset ränsades från virken och utökades och foderborde gjordes i ordning så nu skall fåren få det bra i vinter. All egen hästdynga plus Gunvors kördes ut på åkrna som skulle plöjas. Jag plöjde upp åkern och jämnade till den med tallriks harven så nu skall det bli spännade att se i vår hur det blir. Viltåkern var för blöt att harva så den får vänta till senare.
Först på fredangen satte jag mig i lådan igen för att titta ut öven en tom skog. Framåt kl 10 hördes ett par skott starx norr ut i våtmarken, det var Kjell som fällde en kalv och en vuxen från sitt pass, sedan var det tyst i skogen hela dagen. På em. började det även komma blötsnö när jag sitt i kattskogen några timmar.

Inga kommentarer: