2009-05-21

Mystic och Paddock

Det var ett styvt arbete att få stenmjölet 0-8 jämt spritt över hela paddocken men nu ligger det där och nedvibbat till ett hårt och jämt lager. Det gick åt mycket mer en vad jag trodde, beställde först hem två lass ca 66ton som knappt täckte. Fick sedan beställa ytterligare 130ton att sprida ut, nu blev det lagom tjockt. Jag kunde även reparera vägen och utöka planen utanför lite med överskottet så nu slipper man köra ned i diket eller åkern när man skall vända.

Skall beställa 0-4 sand nästa vecka och det åtgår troligen minst 130ton. Hoppas att det inte blir för hårt med denna sand och skulle det behövas så får jag späda på med 0-8 för att få den mjukare senare i sommar eller hösten.

Som jag skrev tidigare så hade vi en ny häst på prov som heter Mystic. Hon hade en skada på höger bakben som nu är i det närmaste läkt. Vetrinären har undersökt henne och hon anser att det går att rida på henne lite lätt. Därför har vi nu slutfört prövotiden och köpt henne för en billig penning i onsdags. Hoppas nu att det går bra och att hästen motsvarar våra krav som inte är lika stora som vi hade på Tuffan som var en underbar häst som gjorde allt på hoppbanan.

Inga kommentarer: