2013-04-13

Livet går vidare

I dag när vi vaknade var det vitt även på vägarna då det snöat i natt och nu på morgonen. På marken är det ca 20-30 cm snö fortfarande så vintern släpper inte greppet ännu här i Granhammar. Det har varit så mycket snö i år att jag har varit tvungen att även snöröja två gånger i hästhagen så de skall slippa pulsa fram på dagarna för att kunna röra sig i hagen. Vädret har nu under flera veckor varit fint (Högtryck) med klart väder och sol på dagarna så man skall inte klaga. Dagsmeja och värmande sol på dagarna som har gett värme till solfångaren men -10 grader på nätterna. Nattkylan har gjort att det inte är så skitigt på barmarken på morgonen och att snön ligger kvar då den inte hinner smälta på dagarna. Man kan undra när vintern skall släppa sitt grepp och våren visa sig i sin fulla prakt i år. Jag tror att jag aldrig har upplevt en så sen vår tidigare på dessa breddgrader.
I år var fårklipparen här den 18 Mars så det var på gränsen att det skulle gå då en av tackorna skulle lamma men det gick bra och hon fick dagen efter.
Lammningen pågår fortfarande och 101:an och 42:an återstår att lamma.. Övriga har lammat och har överlevt de kalla nätterna som stundtals har varit ned till -12 grader vissa nätter senaste dagarna.
Hästarna mår efter omständigheterna bra men Alan har lite problem med sitt framben och får antibiotika för att få ned svullnaden. Det ser bra ut nu och hovslagaren har varit här och verkat hovarna i veckan men vi väntar med att sätta på nya skor.
Lätt snöfall och plus grader i dag.

Inga kommentarer: