2009-02-22

Fortfarande vinter

Hej, det var ett tag sedan det blev skivet här men det händer inte så mycket nu. I vart fall så blev det en älgkalv som sköts på pass 31 som ligger längst från vägen i Gysinge. Det blev till att stycka i skogen och bära hem bitarna. Det var första gången jag styckat i skogen men det gick ganska bra när man använde skinnet som underlag.
Jag skriv tidigare att det var kallt men nu smäld det till igen och i lördags morse var det -20degC annars har det bara varit ca -17degC kallt vissa nätter. Det har även kommit mycket snö de senaste veckorna så snöplogen har fått arbeta både på Hondan och även på MF50HX då bladet på Hondan inte räcket till vid så här mycket snö. I dag är det ca 0.5m snötäcke som är blandat löst och hårt i lager och jag har inte upplevet så mycket snö i Uppsala trakten på många år och som ligger kvar i över en månad nu.
Jag har inte varit i skogen på länge då det är för kallt och mycket snö som hindrar att man tar sig fram.

Då kylan nu har sätt till att tjälen har krypit ned en längre bit har vi upptäck en tråkig sak. Avloppet ut från stallet verkar vara dåligt utförd och och frusit för när man spolar kommer vattnet upp i avlopps brunnen inne i stallet. Jag skulle tro att den som anlag denna bara grävde ned en slang en bit utanför och gjorde en liten stenkista som nu är frusen och inte kan ta emot något vatten. Jag får troligen gräva upp detta i sommar och undersöka om det går att åtgärda på ett enkel sätt. Troligen måste jag lägga ned en ny brunn i åkerkanten och dränera ut på åkern fram till den nya dränäringen som gjordes i höstas. Även infiltrationen från bostadshuset måste ses över på något sätt då det inte fungerar. Vattner rinner tillbaka in i brunnen för grundvattnet ligger för högt och det är stopp i dreneringen.

Inga kommentarer: