2008-05-30

Maj

Maj månad var det mycket att göra på gården.
SAM skulle upprättas och det var massor av felaktigheter från tidigare ägare som skulle rättas till så det var till och springa med långa måttbandet och se till att åkrarna stämde med kartan. Det visade sig att nu saknades det stödrätter till allt så det är till att bita i det sura äpplet och missa stöd för allt men det skall i vart fall inte bli för stort stöd som de kan återkalla om nu det skulle blir revition om allt inte stämmer enligt deras beräkningar.
Skogsägan som jag hade börjat med skulle färdigställas, en del småbusk ränsades och marken brändes så all gammal förna försvan. Dikerna var dåliga så det var till att börja att öppna dem så att avrinngen blev bra för det stod vatten i södra delen.
De åkrar som jag inte sökt miljöstöd för skulle gödas men någon spridare fanns inte så jag fick låna en av grannen varför det löste sig.
Fåren skulle få sin beteshage på skogsägan som jag tidigare hade röjt. Stängsel inköptes för 8000kr och sattes upp så nu hade det fritt fram att röra sig på en större yta en vad de hade under vintern och våren utanför fårhuset (gammla dadugården).

Inga kommentarer: