2008-07-28

Verkstad

Mera jobb.
Då vi nu har inköpt ytterligare en häst (fjording) komme vi att behöva den box som jag har haft som verkstad i stallet. Hur lösa detta?

Då vi har ett flertal maskinhallar beslöt vi att inreda ett par av dessa med golv och dörrar för att det skulle vara möjligt att köra in en traktor om det skulle behövas i framtiden. Vi började att röja ut allt och flytta hela vikesförådet som var placerat i en uppbyggd ställning som även den måste rivas. Detta arbete tog två dagar att utföra för det var inte bara en planka att flytta upp till fårhuset.

Vid uppmätninga av befintligt grusbädd visade det sig att det var över 15cm höjdskillnad så det var till att gräva djupt. Tog fram traktorgrävaren och började att plana ut de högsta punkten, det visade sig att det var bara ett mycket tunt lager grus över duken och att alla stolpar som bär upp väggar och tak slutade under jordnivån. Jag fick därför gräva mycket djupare en vad som var tänkt och dessutom ett dike för att få plats med ett avlopp i mitten av körbanan. Kommer troligen att lägga en oljeavskiljare där så att myndigheterna inte kan klaga om jag skulle vilja använda utrymmet för maskiner.
Jag måste även dränera på baksidan av huset så att inte vatten tränger in under golvet i framtiden. Har redan börjat med detta och det är ett svårt arbete då tippvagnen har höga lämmar och stolpar som är ivägen när man skall tömma skopan. Allt detta arbete utfördes i över 30 graders värme och man kommer inte alltid åt med skopan så det var mycket skyfflande med spaden så svätten dröp hela dagen utom vid ett mycket kort dopp i Siggerforasjön med fika tillsammans med familjen.

1 kommentar:

Anonym sa...

lite taskigt dock att anden får vara med i familjen men inte de två utflyttade barnen och maja:)

puss på er!