2014-04-19

Påsklamm på grillen

Man har lovat fint väder över hela påsken och allt ser underbart ut, så nu borde det vara tillfälle att helgrilla lamm.
Då vi skall ha alla barn, barnbarn, systrar, vänner och svärmor här i dag så blir åtgången på mat stor, därför beslöt vi att helgrilla ett lamm. Vi har marinerat lammkroppen sedan tidigare med våra normala kryddor tillsammans med mycket rödvin så nu var det bara att sätta igång och grilla några timmar. Nedan kan ni se hur det gick till under drygt tre timmar som det tog innan köttet var uppe i 58 grader i låren. Många värmer upp köttet högre men då blir det torrt och inte så saftigt och mört. Dessutom så lindar vi in hela kroppen i aluminium och låter den vila i 30 minuter och då eftervärms de tjockare delarna upp över 60 grader och yttre delarna som har blivit torra får köttsaft innefrån så även de blir saftiga och goda.
Köttet blev helt fantastik gott, synd bara att det blev så mycket över men vi får fortsätta att äta ett par dagar så det går ingen nöd på oss.




Inga kommentarer: