2011-07-27

Lammning av 104an

Som ni kanske kommer ihåg så hade vi problem med 104 i Januari som fick missfall så att vetrinären fick plocka ut tre stycken döda lamm.
Då hon fick penselin och gick med de övriga fåren som fick tillskott blev hon snart stor och frisk och stark. Hon lag på sig hull då hon inte behövde amma något lamm och började smöra för baggen. Den senaste tiden har hon varit onaturligt tjock och vi har börjat tro att hon var gravid. Nu när jag tittade till fåren i måndags fick jag se att hon hade ett svart nyfött lamm som måste blivit född ute i skogshagen någon gång i helgen. När jag ånyo tittade till dem i dag hade hon helt plötsligt två stycken svarta lamm.
Det känns skönt och vi slipper ta bort henne då vi inte var säkra på att hon skulle klara mera lammningar. Hon är en bra mor och tar hand om sina lamm på bästa sätt så de får gå tillsammans nu i skogshagen och växa till sig. Fördelen är att nu kanske vi får påsklamm och det är inte fy skamm bara platsen räckeer till i fårhuset då det kan bli trångt men de har full rörelsefrihet att gå in och ut så det blir nog inga problem då utrymmet uppfyller jordbruksverkets ytkrav.

Inga kommentarer: