2010-12-31

Årsslut 2010

Ja då var 2010 till ända och detta år har inte det hänt så mycket av värde att skriva på denna blogg. Men i vart fall så har äntligen temperaturen blivit human för i dag var det för första gången tror jag varmare en -10 grader (-1grad) i december. Men med värmen kommer mera snö som verkar aldrig ta slut för nu snöar det ordentligt igen, minst ett per decimeter redan i kväll. Under december har det snöat drygt 3-4 dm snö och som vanligt isolerar den så att det även i år inte finns någon tjäle i marken.
Hemma åkern som jag har jobbat med i ett par år nu för att få hyfsat stenfri ligger fortfarande öppen med strängar av sten varför man kan undra hur fasen jag skall få fason på den? Jag har lagt ned massor av tid och pengar på stenarna och det har inte hjälp.
Fårhuset har fortfarande inget innertak och skulle som det var tänkt i år så vi får se hur det blir under nästa år.
Verkstan/garaget har fortfarande inga dörrar och isolering och det är snö långt in på golvet i dag, burrrrrr..
Det platta taket på huset är fortfarande platt och det kommer in lite vatten genom beläggningen så detta måste bli prio 1 innan det blir större problem.
Även infiltrationen fungerar inte så även detta måste prioriterar upp i vår när tjälen har släppt i marken.
Altan, ja var skall man säga? Det är samma problem som vanligt och detta får bli åtgärdat sammtidigt som det platta taket blir åtgärdat då det sitter samman.
Huset då? Ja det ser lika ut som för ett år sedan så Carina har inte målat trappan ännu trots att hon har haft ett år på sig. Utsidan måste det vita ses över då tidigare ägare har använt någon typ av färg som inte kostade något eller var avsedd att användas innomhus för det ser för jäv... ut.
Ventilationen borde även bytas ut så vi kan återvinna den värme som sprutar ut på taket. Nuvarande fungerar lite men kunde vara mycket mordernare och effektivare.
Vedkamin i tvättstugan har gjort sitt och är helt söderbränd och måste bytas ut. Har titta på några och har nästan bestämt mig för en större typ med massor av täljsten.

Ja vad mer måste göras, det finns massor, massor och jag orkar inte räkna upp mera för annars får jag sitta här till nästa nyårsaffton.

GOTT NYTT ÅR på er alla

Inga kommentarer: