2014-02-16

Helgarbete

Så vad händer nu för tiden?
Vädret är inte vad man önskar då det regnar och är plusgrader var eviga dag, så och i dag. Trots vädret så måste man få något gjort även om man bara vill ligga inne på soffan och titta på OS.
Denna helg har trots allt gått fort då man har haft flera projekt igång samtidigt.
EN foderkross är införskaffad och uppställd hos fåren. Då den hade legat ute i snö och rusk var den inte i bästa skick varför en total genomgång behövdes. All el var helt slut och trasig så det var bara till att dra allt nytt från motorn till motorskyddet och vidare till handsken. När allt  var utbytt, rengjord och uppsmörjd vad det dax att provköra. Ljudet från krossen var öronbedövande och alla fåren flög ut genom dörren. Nu när allt snurrar var det dax att hälla i havren och se vad som kom ut. Det var ingen gran syn som kom ut då krossen var fylld med skit trots att jag hade försökt att göra ren den tidigare. Men efter lite mer rengöring och prov så verkar den trots allt fungera bra i alla fall på havre. Vi får se senare om den fungerar på ärtor men jag tror inte det går så bra då det fanns någon ärta i havren och de hoppade genast ut utan att vilja bli krossade.
Nu när allt hö är slut i ladan så måste vi börja ta ned från skullen. Man får famla fram i mörkret för att hitta och och ta ned höet till fåren, så vad gör man då? Jo inköp av lysrör på Jula (naturligtvis D-märkta) och nu sitter de uppe och all el dragen så nu är det även ljust där. Vi han även med att fira våra två barnbarn Neo och Lucas som fyllde 5 år respektive 9 år på lördagen.
Har även hunnit med och snickrat ihop reden till hönsen så nu kan de krypa in i sina holkar och lägga ägg i fred.
Vill samtidigt gratulera Svenskarna som nu tog GULD i stafetten, damerna i går och i dag grabbarna!

Inga kommentarer: