2012-12-13

MF5455

Ja då var det dax att förnya traktorn, gamla MF 5435 : 2007 (1200h) har gått bra men den är trött och orkar inte med redskapen och tyngre transporter då den bara är på ca 86hp. Den skulle dessutom görs den stora servicen som kostar massor av pengar och en del andra saker som måste åtgärdas som har gått söder eller inte fungerar. Garantin och maskin skadeförsäkringen går dessutom snart ut och då kosar det mera pengra. Om man tar med alla dessa kostnader i beräkningen så är det nu eller aldrig det är dax för byte och varför inte då till en storlek som klarar mina behov?
Nya 5455:an har en Perkins 4-cylindriga common-rail insprutningsmotorer på 105hp som dessutom ger hög effekt och utmärkt bränsleekonomi med en extra effekt som ger 112hp (83kw) genom power boost som genereras automatiskt på 3:ans och 4:ans gruppväxlar.
Skulle vilja ha den nyare 6455:an men det blir för mycket pengar mellan då 5455:an var en demo maskin så mellanskillanden var inte så stor. Det blev trots allt lite att byta då nya saknade skyddsplåtar som måste flyttas över från gamla. Flytta regleringen av frontlyften från sidan till lastarspaken så det blir smidigt att justera snöplogen vid snöröjning. Fick nu köra hem nya i dag efter att ha bytt säkring till halvljuset som hade gått av någon orsak.

Inga kommentarer: