2012-03-09

Lammningen börjar

Ja då var det dax med lammning igen. Även i år är det 104:an som börjar men denna gång gick det bra och inte som förra året då alla tre blev döfödda. Hon är produktiv hon för som jag har skrivit tidigare så brunstade hon om direkt och fick nya lamm på sensommaren som nu är stora och mogna. Vi får se hur det går för de andra fåren för de är stora och trinda om magen så vi får bevaka dem så allt går bra för dem. Måste lägga in en bild på en av de nyfödda lammen, den är så små och söta de små trollen.

Vädret har i dag vänt hel och varit plussgrader redan i morse för att under dagen varit ca 8 plus med blåst. Detta har gjort att nästan all snö och is har smält men det är tjäle i marken så vattnet rinner inte undan. Detta betyder att nu börjar den skitiga tiden med lera under fötterna och skura golvet efter Amir flera gånger om dagen, puu... Vi får hoppas att tjällossningen går fort så att det torkar upp så vi slipper en lång period av gegga.
Ett annat problem med tjällossningen är att allmänningen har avverkat en massa massa som ligger för avhämting vid Lövhagen och en massa timmerbilar kommer och går. Vi får hoppas att de skyndar sig för det skall bli varmt hela vecka och då kommer det inte att finnas någon bärighet i vägen som då blir sönderkörd.

Inga kommentarer: