2011-11-20

Suzuki

I dag fyller min fru år och det skall vi fira! Vad tror ni hon önskar sig? Ja i normala fall så önskar hon sig aldrig något utan man måste försöka att hitta på något som hon inte vill ha och det känns aldrig rätt. Så i år måste det bli något som hon önskar sig och behöver. Svärmor och några till har sagt åt henna att en ny bil måste hon införskaffa sig då nuvarande Opel Corsa 1.0 ECO börjar närma sig slutet och som vi bor måste hon lita på att komma fram i tid. Dessutom är väglaget bedrövligt på vintern när man åker fram och tillbaka till stan. Ett problem är att hon bara vill ha en mycket liten bil liknande Opeln och som inte drar någon bensin. Detta krav rimmar dåligt med säkerheten och framkomligheten i vinterväglaget så jag har letat runt efter ett alternativ som jag kan acceptera att hon framför.
Jag tog med henne till stan i dag och visade mitt val på bil och hon kände att det var rätt. Så vi skrev på pappren på en Suzuki Swift 4x4, så nu är det bara att vänta ett par veckor på leverans och en stolt fru som glänser fram i den nya blåa Suzukin. (kanske även jag kan prova lite)

Nu blev jag avundsjuk och då jag har haft min Volvo V70 AWD sedan 2004 kändes det som att även jag behövere en ny bil. Då även jag har tittat och provkört några alternativ och kommit fram till att priserna ligger alldeles för högt blev jag imponerad av att en Suzuki Vitara uppfyllde mina minimi krav till en rimlig penning. Så jag bestämde mig samtidigt att en sådan vill jag ha. Så nu väntar jag bara på en offert från bilfirman och leverans tider när nu han får ändan ur vagnen. Vi får se vilken färg och utrustning det blir, det enda som jag vet är att leveranstiden är lång (2-3 månader) så det blir till att åka Volvo i vinter men det har gått bra alla år utan problem så det skall inte vara några problem.


Inga kommentarer: