2011-09-04

Vattnet på plats

Nu kan man luta sig tillbaka efter sena kvällar med att få allt på plats i fårhuset. Vatten kommer nu ur kranen och jag har gjort slut på allt i brunnen då jag högtrycks tvättade väggarna för att kunna vitkalka den i veckan.
Jag får ringa i veckan till Siggebo Åkeri så de får komma hit och trycka hålet så tillrinningen blir bättre för jag gjorde slut på allt under ca 1 timme och det är i minsta laget. Det kan påpekas att pumpen sitter på ca 70meters djup så bara hålet rymmer över 600 liter utan tillrinning. Att sedan pumpen vid bostadshuset sitter på halva djupet (ca 35 meters) och ger hur mycket vatten som helst utan problem utan att sina någon gång trots att vi vattnar alla djur med en 1m3 tank, tonåringar som duschar, övrig hushålls vatten mm bevisar att det måste finnas vatten i marken.
Jag får senare montera varmvatten beredare och dra alla ledningar som behövs innan vi släpper in fåren i huset. Dessutom så måste jag frostskydda de ledningar som kan frysa innan kylan kommer.

Jag besökte även lammen och baggen under dagen i Borgarbo. De fick rent vatten i de rengjorda karen och en ny saltsten så nu mår de bra. Betet minskar och allt sly har de numera betat ner så marken börjar bli mager. Men det gör inte så mycket då de flesta lammen börjar bli mogna och skulle de ha obegränsat med beta skulle de bara lägga på sig en massa fett.

Inga kommentarer: