2010-05-16

Värmen kommer

Äntligen har värmen kommit och med den allt jobb utomhus. Åkrarna skall behandlas, stenar skall plockas, vallen skall gödslas, maskinerna servas, stängsel skall underhållas och ändras det tar aldrig slut på jobb, jobb.......
Jag har dessutom harvat hemåkern som har legat i träda över vintern och nu är det ingen vacker syn, det är sten överallt så långt ögat kan nå. Jag kan inte förstå hur jag skall få ordning på denna åker för det kommer att ta en evighet att få bort all sten. Finns det någon som har ett förslag om hur man får bort all sten så ring mig omedelbart.

Då jag nu inte kan bruka jorden på Envallen har jag skriva ett arenda avtal på all jordbruks mark på Borgarbo/Kvicksätra på ca 11ha. Har redan börjat plocka sten innan vallen växer sig för stor så man inte ser stenarna. Marken består av svartmylla och är på vissa ställen lite fuktiga men det skall nog gå bra att ta skördar.

I dag satt vi för första gången på altanen och njöt en middag med hela flamiljen i solenen sken och även efter att den hade gått ned fanns värmen kvar, ÄNTLIGEN sommar värme! Nu måste grillen värmas på så vi får njuta av dess läckra rätter.

I morgon skall vi på vår första crusing med traktorn till Borrberget, det skall bli roligt och jag hoppas att det går bra med Viktorn. För mer inforamtion se http://www.hagundavk.se/

Inga kommentarer: