2009-07-26

Jobba Jobba

Ja vad kan man vänta sig nu när man skall ha semester? Jobba, Jobba och Jobba...... I vart fall så har jag haft hjälp av Andrew hela vecka så lite har i vart fall blivit gjort. Viltsängslet på ca 750m blev klart och en del av den skogsväg som var planerad att gå längs norra gränsen. Vi fick avsluta vägen då det var för blött och traktorn körde fast i surhålen. Stängslet blev i vart fall mycket bra och nu har inget får rymt ut ur hagen, även ingen av de långbenta fåren. Även de lodjur som smyger ute i skogen hoppas jag skall stängas ute efter allt slit! Vi har även stängslat skolåkern och lite till mot fårhagen så alla vår hästar går hemma nu och slipper alla insekterna i Lövhagen. Det käns så skönt att ha hästeran hemma och att man ser dem hela dagarna i hagen. När hagarna var klara började vi med åkrarna och röjde dem får sten igen. Jag tror att det aldrig blir stenfritt för vi jobbade i över fem dagar och i dag kändes det ända in i märgen att min kropp måste vila annars blir det hemmet i förtid. Vi han vidare köra ut en hel del jord i gamla dikerna så nu börjar det bli fint och det kommer att bli underbart att ta skörden nu när åkrarna blir ett och det går att vända trakton. Höet som vi tog på Envallen visade sig vara för fuktigt och har börjat mögla på vissa ställen. Därför fick vi trava om allt och salta varje lager för att stoppa denna process. Vi hoppsa att detta skall hjälpa och att vi kan använda höet i vinter för annars blir det kris med att det skall räcka. Vi blir troligen tvugna att köpa in lite hö till fåren annars kommer de att gå på svältföda i vinter.
När allt detta var färdigt måste jag i vart fall vila för att överleva men då Anders S var här som natt gäst måste vi göra något även i dag så det blev till att röja ut alla bräder i fårhuset och stapla dem där löspressarna stod så nu kommer det att bli bra plats till fåren över vintern.
För att fira allt detta slit bjöd vi in Andrew och fam. Peric från Kviksätra på middag i kväll, vi hade en underbart god lamstek och några flaskor gott vin och alla njöt och villa lära sig att tillräda steken på detta sätt då Veronica njöt av köttet.

Inga kommentarer: